Sunday, August 14, 2011

Diary Ramadhan Part 4...

Assalamualaikum bloggers..
Erkk..lewat pulak post entry nih..
We continue with menu of Iftar for 10th, 11th and 12th Ramadhan

My Menu for Iftar Ramadhan
*************************************************
10th Ramadhan
Berbuka puasa bersama kengkawan pejabat (kompeni bayar!! Yeayyy)
Venue: Dewan Perdana Felda KL
Time: around 1930hr (tapi pukul 1830hr dah sampai)
Menu: memang satu keliling tuh berlambak berjenis2 makanan tapi yg akak hamek ialah:-
Nasi Lamb Mandy (mabeles)
Yong taufu sikit
Kuih-muih, kek dan pencuci mulut
Lamb grill
Roti and mushroom soup
Roti Bom
Air the tarik sedap woo..
Note: Husband I kena la mkn ngan lil’ rascals kat rumah dengan menu nasi kerabu (bleh tahan sodapnya)


*************************************************
11th Ramadhan
Nasi putih
Asam pedas ikan pari
Sup sayur kobis bersama kentang
Tempoyak ditumbuk bersama cili api & ikan bilis
Telur masin
Air cincau blackcurrant (di bancuh en. husband)


*************************************************
12th Ramadhan
(Mode: taknak masak sbb ada kerja yg sama penting untuk dibuat iaitu melipat kain sebanyak 2 bakul besar)
Nasi Putih
Asam Pedas Pari semalam punyer huhuhu
Telur masin
Air tembikai (sendiri blend)
(encik husband bebuka puasa Briyani Kambing bersama team penyokong Liverpool di restoran MatTop Bangi)

*************************************************

Wahhh.. dah 12 hari berpuasa Alhamdulillah… episode seterusnya …tungguuuu!!



2 comments:

shaza said...

uissh, bila tgk menu berbuka ko ni memang terliur tapi aku buka puasa makan sikit jer sebab tak lalu sangat walaupun lauk sedap..

AkMa BiZz BuZz said...

shaza.. hehe ko tuh berbadan dua.. bagus gak takda selera dan tak mkn bebanyak weh.. byk mkn kang senang pulak kena diabetis mcm aku masa pregnant dulu2 hehe..