Monday, January 17, 2011

Haaa... Settle Pun .. (~_~)

Usai sudah carnival 2 hari di UPM.. 
penat mmg tak hengat punyer (lebih-lebih lagi melayan transformer + dua iron man) tapi happy sbb jualan memberangasangkan.. dan cukup teransang … hahaha… walaupun modalnya RM120 tapi Alhamdulillah dh dapat semula dan keuntungannya pun cukup memuaskan… 
kak Akma menjual apa jek la yg boleh dijual; new and pre-loved seperti dalam blog serta potal mudah.my dan ada banyak barangan yg saya tak dpt jual di web mudah (contohnya pelbagai cincin) telah laris macam goreng pisang panas semasa carnival berlangsung..
tah kenapa ek student U nih suka benor ngan cincin.?? katanyer nak digunakan pada tudung (ohh aku ingat zaman cikgu bedah jek pakai cincin kat tudung… hehhe rupanya zaman nih pun ada gak pesen mcm nih )… 
Wokey citer banyak pun tak guna la kan..meh kiter tengok gambar yeh… 
kak Akma cukup puas kerana dpt berkenal-kenalan sesame peniaga dan silahturrahim pun dijalinkan untuk peluang bisness yang lebih baik akan datang, InsyaAllah. 
Kepada sesiapa yang datang pada hari tersebut diucapkan trimas… 
dan yang tak dtg.. lain kali ada event… mai la jenguk yeh..

P/S: tak sangka tul dpt jumpa member lama masa degree dulu (Uwan McGregor – bkn nama sebenar) kat carnival nih…. mmg best…
 
-the chronology of the event-



Jumaat (malam) 14.01.2011
Malam sebelum karnival tuh kena g UPM sbb nak survey tmpt. Bagai nak rak amek gambo table 69 jap g tukar ke 64 (cehh buang karen jek). 
Ada gak yg macam tak puas hati sbb penganjur tak update the latest booth number sampai la malam tuh… 
sib baik bebudak UPM yang anjurkan so ramai la yg bertolak ansur.. kalo bukan student U yg arrange rasa-rasa dh lama bergaduh.. hehe.. agak tegang la sikit suasana permulaan malam tuh..
Kami nak booth yang dijanjikan jugak.. tak kire!!


Nope... not this one darling!


Ha nih baru booth betol #64


Ko tengok budak kecik nih dah tarik baju Akak sbb nak ajak balik.. “adik dah menat.. adik nak teto”.. 
(credit to Mikhail sbb berjaya snap picture separas kepala dia...ahaks)


Hari Pertama 15.01.2011
kami kuar umah kul 8 gitu.. sampai kul 9 mcm dah ramai org... excitednyer rasa.. . yeayyyy..

Ok lepas setup booth hari pertama .. kiter snap dua tiga photos dulu… 
Segala benda aku taburkan atas meja okey


Pre-loved shoes, new hat, rings, brooch, etc. etc


Uit ada jual topeng iron man la!!


Haa nih la hasilnya… 2 iron man + optimus prime … anak akak belah kanan dan tengah manakala yg kiri tuh Adam namanya… booth mak dia tuh yg belakang tuh.. jual tudung2 sangat menarik dan cantik..


Posing.. posing


Lepas main gaduh2.. semua dah penat.. kiter main harmonica plak yeh ( dah 2 barang dr booth akak si Adam nih paksa mama dia beli..  aku senyum kelat jek la kan… hehehe..yg memperkenalkan topeng tuh pada Adam ialah Mikhail.. so salahkan Mikhail yeh… bkn akak okeh..
Seronok la kan dpt men'yumbang'kan bunyi..

 Hari sabtu kami kemas meja lebih kurang pukul 7pm.. and sampai rumah dalam kul 815 camtuh… tak byk citer.. mandi2 dan teto.. sok nak berniaga semula… ZzZZZz

Hari kedua 16.01.11
Kami kuar rumah kul 9.15am okeh sbb semalam penat then kena anjak tido lebih sket… macam biasa dh abis setup booth amek gambo lagi,..
arrangement dah lain sket...


Kanan tuh akak letak baju-baju pre-loved, new shawl, etc.etc


Rantai murah! murah! rm5 jek


Stuff ball, paper clip, gloves, beanie hat, shaun the sheep!


Kasotttt... sunglasses pun ada hehe


Kasut baby pre-loved .. cincin RM3 jek... murah kan??






Tak sempat sarapan hokey.. jadi bawak nasi lemak 3 bungkus and makan kat situ.. time nih org tak ramai sgt...so ala2 berkelah gitu..


 Rasanya hari kedua nih mmg ramai org yang dtg ke karnival tersebut dan tak seperti semalam yg agak suram .. eceh.. 
so overall kami puas hati bukak booth disitu dan syabas pada committee UPM yg terlibat dlm hari siswi UPM nih.. sbb segalanya berjalan lancar.. 
cuaca pun Alhamdulillah baik (kalo hujan pun kami ok jek sbb dlm dewan.. hehe)
.. ala setakat silap2 sikit tuh standard la kan.. no body perfect.


Saje nak tunjuk gak beg meniaga bersama pas (mcm poyo kan) hehe


ok all wa chow dulu ek.. (sambil angkat tangan)

ok setakat nih jek citer akak yeh.. jumpa lagi di lain masa
till then cya...


6 comments:

Amanina said...

sy minat ngan snowcap yg warne kelabu tu sbnrnye hehhee

AkMa BiZz BuZz said...

ehhehe.. thanks2 belila dik rm25 jek.. free postage..:)

UYC Group said...

ironman tu smart la hehee...nk beli 1 :P

AkMa BiZz BuZz said...

ehhe.. mahap ironman mask dah sold out.. :)

Che Armad said...

syookk nye niage...
rase macam nak join jer...
hehehe..

PinkBiru said...

bestnya kak akma dpt bukak booth..