Thursday, April 14, 2011

Hey Gemuk! Baca nie?!!!

Assalamualaikum…

Hehehe.. amboi sungguh sentiment tajuk hari nih… 
opss disclaimer first [for readers, please do not feel offended for what you have read, this entry is more on owner’s philosophy, feeling and opinion] … 
so takda kena mengena ngan korang… tolong jgn terasa hokeyyy..

Apa itu GEMUK, GUMUK, GOMOK, GEMOK?? 
Ala sama jek ko eja mcm mana pun tetap menggambarkan situasi seseorang mengalami lemak berlebihan. And for me yang pernah, sedang dan tak ingin GEMOK nie.. 
I put it in simple but yet easy to understand.


®GEMUK itu penat (nafas tak cukup, mengah, letih dan tak bermaya)


®GEMUK itu malas (adoii seyes malas nak bangun kalo dh duduk mcm kena pakai ‘jack’)




®GUMUK itu tak comel (comel la kalo baby kan.. kalo dah besar rasa mcm ikan buntal pun ada)


®GOMOK itu boroi, boncit dan boyot ( ada ek org yg gemuk tapi perut flat?? Mcm tak jumpa plak)


®GEMUK itu sakit (penah dgr org gemuk takda kencing manis? Darah tinggi? Darah rendah? Dan sakit jantung? Memula mmg takda.. kalo dah ternak lemak tuh ko tunggu la lagi 10 thn hehe)


®GEMUK itu lemak (mmg lemak dan kolestrol sesaje la dlm perut, ada yang melitupi usus, saluran peranakan, perut, jantung … arghhh tension)


®GEMUK itu penghinaan (mana ada aku makan byk!! waa meriah kutuk aku nampak, … “sambil tangan kiri kanan pegang ayam kfc”)


®GEMUK itu lawak (mmg jadi bahan lawak aje la kat opis, sekolah, rumah, taman permainan dan pasar)


®GOMOK itu low confident (yela kalo baju ketat kat punggung sendat kat perut mana la ada confident kan… uwaaa x dpt pakai baju mcm YUNA.. menci tul)


®GUMUK itu syak wasangka (sbb nnt bila hubby ko tgk cermin belakang time bawak kereta pun ko ingat dia tgk awek kat bus stop… hahaha)


®GEmOk itu berjalan dibelakang (sbb lembab mcm siput+mengah jadi org lain dah jalan laju ke depan)


®GemUk itu cemburu buta (yela… rasa anti jek ngan org yg kurus2 .. haa kan ke tak pasal2 sakit hati pulak kan.. demm)


Last but not least

®GEmOk itu … ‘ada aku kesah?’ (haa mmg tak da org pun kisah kat org gemuk.. org nak semua yg cun2, solid…. Haa benci btol kan.. cian org gemuks)


Sooo.. aku rasa seperti nak mengecilkan sket badan untuk kesihatan yang utama.. dan utk keyakinan diri selamanya…

till then.. see ya folks

-note: all pixs from Google-




1 comment:

MamaEma said...

gemuk tak..buncit iyea...